söndag 2 maj 2010

S-vurpa tog eld i Kalmar

Har nu gått runt och funderat ett par dagar över den enorma vurpa socialdemokraterna gjorde i Kalmar kring sitt valborgsmässofirande i Kalmarsundsparken som Kalmar Energi skulle sponsra. Kalmar Energi, ett kommunalt bolag vars S-märkta ordförande Bengt Kronblad kommenterade den planerade sponsringen med: "Vi har haft flera olika aktiviteter där det förekommer politiska inslag".

Omdömeslöst!! Bengt Kronblad har antagligen i hela sitt liv levt i tron att systemet skall bestämma över den enskilde och att Partiet kan göra som de vill. Friheten att som ordförande i ett kommunalt bolag, utan en blinkning, sponsra sitt egna parti är totalt regelvidrigt. Skygglapparna är hårt fastbundna och omdömet noga undangömt i det Kronbladska hemmet.

Att Kalmar ledarröding Johan Persson var tvungen att stoppa denna sponsring var ju "politiskt korrekt" gjort. "Politiska partier ska inte sponsras av av kommunala bolag och särskilt inte ett valår". Om det inte hade varit valår då? Hur hade Johan Persson agerat då?

Dags att syna socialdemokratin i sömmarna. Maktfullkomligheten puttrar och kokar över lite här och var med jämna mellanrum. Nu var det Kronblads sanna röda agerande som fick fler än valborgsmässobrasan att flamma upp.

2 kommentarer:

Marlene sa...

Haha! Vill du veta en hemlis? Den där persson är min kusin... ;-)

Nina sa...

Där ser man. Världen är allt bra liten ibland.