onsdag 29 juli 2009

Snygg schnauzer i ny kostym

"Hunden är människans bästa vän", heter det Jodå, man bygger band till sina byrackor. De blir en familjemedlem. Bebis, kompis, vän...

Vår knäppa dvärgschnauzer som är fyra år nu heter "Heffa". Nej, det är ingen hona. Han fick sitt smeknamn "Heffaklumpen" av sin uppfödare då han var störst i kullen. Vi kunde inte döpa om honom..det gick bara inte. "Heffa" fick bli hans namn.

Här är han precis nytrimmad. Måste tillstå att han faktiskt är skitsnygg i sin nya kostym. Riktigt ståtlig ungherre.

"Heffa" älskar bollar. Det är så roligt att se honom dribbla bollen mellan tassarna när han springer. Dribbel, dribbel...studs, studs...tugg, tugg... Schnauzrar är vakthundar och det sägs att de har en utpräglat behov av att skydda "sina" familjemedlemmar. "Heffa" har ALLTID full koll på vad alla i familjen är och gör. Och en annan som tycker att jag har kontrollbehov...jag ligger i lä i jämförelse med min byracka.

Det värsta han vet är när jag skall klippa klona på honom. Då darrar han som ett asplöv. Det bästa han vet är att vräka ut sig i soffan...helst när alla i familjen sitter och knör tillsammans. När han är som mest knäpp är när hans precis har duschat. Då ropar vi alltid: TOKRACE!! Då vet man att det kommer en fullständigt galen hund springandes runt i huset...överallt på samma gång.

Fullständigt knäpp byracka men otroligt söt!!

3 kommentarer:

Anders sa...

Vi som sett Heffa nära och som känt hans frustration som nakenhund kan bara beklaga. Nu skäller han inte ens på grannen. Vem har frågat om han ville byta skepnad?

Nina sa...

Skäller han inte på dig längre, Anders? Hans pälsar nog till sig snart igen så ni kan börja kommunicera med varann över staketet. Så länge får du mer tid för ditt "hundgöra" i trädgården. Voff på dig!! :-)

Marlene sa...

Haha, låer som vår galna hund. Men vi ropar Tjurrusning när hundskrället är blött. Testa och ställ heffa på ett bord och böj tassen bakåt, så han inte ser vad du pysslar med. Det funkar för oss när vi klipper klorna.