lördag 7 november 2009

Full tank, dagens tidning och en ask värktabletter, tack!

Detta är borglig allianspolitik. Den politik som sätter människan framför systemet. Valfrihet och tillgänglighet i en ask...en ask med receptfria värktabletter som du nu kan tex köpa samtidigt som du tankar bensin på macken eller handlar mat i din livsmedelsbutik. Det är nu inte endast dem i storstäderna som har förmånen att få tag i nödvändiga receptfria läkemedel övriga tider utanför Apotekets öppettider. Denna service tillägnas nu hela landet genom omregleringen av apoteksmarknaden.

Minns ramaskriet när Posten ökade sin tillgänglighet och service genom att vi kunde hämta våra paket samtidigt som tex tankade eller köpte middagsmaten. Denna service tar tar vi för givet idag och det kommer vi snart att göra med detta också.

Vill träffa den socialdemokrat, vänsterpartist eller miljöpartist i framtiden som ALDRIG handlat värktabletter, nässpray eller något annat akutnödvändig receptfritt läkemedel på macken eller i mataffären. Ni vänjer er också snart vid denna service och tillgänglighet, var så säkra.

Läs här Socialminister Göran Hägglunds uttalanden om omregleringen av apoteksmarkanden: http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/01/i-dag-blir-det-mojligt-att-salja-receptfri-medicin-i-vanliga-affarer

3 kommentarer:

Anders sa...

Bara det inte blir som med frimärken att man snart inte vet vart man ska kunna köpa dessa.
Det kan ju bli så att man får springa till flera olika platser när man kunde uträttat allt på samma plats.
Det gäller att ha en bra rollator.

Nina sa...

Min goa granne, du kommer i framtiden att kunna köpa både frimärken och receptfria läkemedel på ett och samma ställe. Enkelt och smärfritt...som ett brev på posten.

Anders sa...

Tänk om det kunde vara så vist inrättat att jag kunde ringa ICA eller liknande inrättning och bara beställa och ngn. käck springpojk eller hellre tjej levererade frimärken och piller vid dörren.
Tillbaka till gamla go`a tider när service till di gamle var ett affärskoncept.
Något för nya företagare att ta tag i.