torsdag 5 november 2009

Modern, sonen och den glada systern!

Äntligen!! Nu är det dags!! Tog resolut med mig min 16-årige son till Hälsocentralen i Färjestaden för att få vår första vaccination mot svininfluensan. Grabben har tyvärr inte bara ärvt morsans goda gener...hmm...utan även fått anlag för astma. Något som tyvärr tillhör vår vardag med konstant medicinering och anpassning av vår livsföring. Grabben börjar nu lära sig hur viktig hans mediciner är och har börjat att ta dem utan tjat från morsan.

Igår var det första dagen som vår Hälsocentral hade Drop-in för vaccinering av riskgrupper under 30 år. Morsan, dvs jag, satte grabben i bilen och funderade på hur lång väntetiden kan vara denna sena eftermiddag. Traskar in i ett tomt väntrum ?! och konstaterar att jag var mer än förvånad. En sjuksköterska tittar förbi och frågar glatt om vi vill vaccinera oss. Snabbt gör jag bedömningen att jag nog vågar fråga om jag, som således är över 30 år..knappt..hmm, kan få chansen att få min spruta samtidigt när jag ändå var där. Självklart fick jag det..det var ju tvärtomt i väntrummet. Yes!!

Sonen och jag fyllde i en blankett. Svaren blev ett flertal NEJ...och ett JA. Sonen tittade på mig när vi kom till frågan: Är du gravid? Svara nu ärligt, sa jag (kunde ju inte missa tillfälle att få sonen att sucka och stöna över sin knäppa morsa). Sedan var det dags att kavla upp ärmarna.

Åkte hem och det kändes bra att den astmatiska modern och sonen hade påbörjat sin vaccinering. Nr 2 blir om tre veckor. Funderar dock fortfarande på varför det var tomt i väntrummet. Kanske är det mer ös idag, den andra Drop-in dagen för riskgrupper under 30 år.
Kanske är det så att vi i upptagningsområdet inte har många unga som tillhör dessa riskgrupper. Skulle vara intressant att veta om det föreligger så.

Idag har både modern och sonen rackarn´s ont i armen...men det är ändå ok. Sonen dock mår pyton och har huvudvärk. Han är hemma från skolan men det känns ändå ok, säger han. Han har förstått hur dålig han skulle bli om han drabbades av influensan. Att må kasst idag köper han således lätt i jämförelse.

Nu är det bara maken och lille sonen, 13 år, kvar. Funderar på när detta blir. Skall bli skönt när hela familjen fått sina doser. För någon svininfluensa skall det inte bli i detta hem. Så det så!!

4 kommentarer:

Anders sa...

Jag funderar på att bli lite gravid. Min åldersgrupp får ju vänta till jul innan vi får ngn. spruta. Jag hinner förmodligen både få, överleva, förhoppningsvis, innan sprutan blir aktuell.
Innan dess blir man väl också alkis av all handsprit, för den skall väl verka inifrån ?

Nina sa...

Jag kan komma över till dig, min goa granne, och ge sig en flunsakram på direkten. Låt Ulla ta hand om handspriten..det låter som du inte läst instruktionerna riktigt :-)

Anders sa...

Jakob. ett av mina barnbarn, klappade mig på magen och undrade vad jag hade där. Det borde räcka att berätta det på vårdcentralen.
Nu har jag läst på och numera sjunger jag en nubbevisa när jag tvättar händerna.
Man lär sig.

Anders sa...

Hur mår Heffa ?
Var idag 24/11 och jobbade åt en tjej vars hund fått Kennelhosta.
Ytterligare en pest att hålla sig ifrån. Hunden mådde riktigt, riktigt dåligt.
Nu satt jag ju i hennes bil och kan ha erhållit denna spec. hosta.
Ska gå ner OK/Q8 och se vad de har att erbjuda.