måndag 22 februari 2010

MatGlada äldre på södra Öland

"De äldre får mer socialt umgänge och bättre matlust sedan hemtjänstpersonalen börjat laga maten till dem. Nu har flera kommuner visat intresse för konceptet som södra Öland än så länge är ensamma med".

Detta är ett citat ur en lokaltidning idag. Tänk att efter allt internt ramaskri i Mörbylånga kommun har vi äntligen fått bevis för det som vi i Socialnämnden har vetat om hela tiden: Våra äldre får större matlust när sinnerna stimuleras. Doften av nylagat mat och social samvaro under matlagningen är något som de flesta tar för givet. Nu kan även våra äldre i Mörbylånga kommunen känna denna glädje.

Hemtjänstpersonalen gör ett fantastiskt arbete som nu även tillgodoser även tillagningen av lunch åt våra äldre. De sätter sig även ner och planerar tillsammans med våra äldre vilka maträtter som skall tillagas och hur mycket. Det är kvalitet i vardagen!

Det är inte med lite stolthet som vi nu får förfrågningar av andra kommuner i landet. Än sålänge är vi ensamma om detta med jag är helt övertygad om fler kommuner kommer att ta efter inom en snar framtid.

Matlådornas tid är förbi!!

Inga kommentarer: